Dagsrytmen

Dagsrytmen er en oversikt over det som gjentar seg til omtrent samme tid hver dag. Etter hvert som barna blir kjent med hverandre og barnehagen, kan dagsrytmen brytes om ønskelig, men stort sett er den der som en mal på dagen.

Enkelte dager kan vi dra spontant på tur. Da drar vi aldri før klokka 10.00, og er alltid tilbake før klokka 15.00.

Foreldrene bestemmer selv når barna kommer i barnehagen og når barna blir hentet, men vi vil gjerne ha beskjed før klokka 10.00 hvis barna ikke kommer, eller kommer senere.

Vi gjør oppmerksom på at barnehagen stenger klokken 16.30, og at de ansatte da skal hjem. Beregn derfor tid slik at dere er ute av døren til 16.30.

Bjørnungene
07:30 Barnehagen åpner
08:00 Avdelingen åpner og vi har lekeaktiviteter
10:00 Vi deler oss opp i lekegrupper, vi har skoleklubb/reveklubb/steg for steg, går ut og leker etc.
11:00 Samlingstund
11:30 Lunsj – matpakke eller varmt måltid
12:00 Vi går ut for å leke
13:30 Frukt
14:15 Vi rydder og går inn
14:30 Vi spiser matpakker
15:00 Hvilestund
15:15 Rolige lekeaktiviteter
16:30 Barnehagen stenger

Ved turer drar vi fra barnehagen kl. 10:00 og er tilbake omtrent kl. 14:00

Vargtassene
07:30 Barnehagen åpner. Både Bjørnungene og Vargtassene spiser hos oss. Bjørnungene skal kun spise hos oss. Når de er klare for å leke må de tilbake til Bjørnungene. På Bjørnungene har de laget lekegrupper i gangen og de åpner ikke inn til avdelingen før det kommer en voksen til som har gjort det klart der inne. Dette er på grunn av sikkerhet og at det er vanskelig å ta i mot barn og voksne i gangen samtidig som de må passe på barna på avdelingen.
09:10 Vi begynner å gå ut. De dagene vi har grupper prøver vi å gå ut litt tidligere. Dette fordi vi da må gå inn litt tidligere, for å ha mulighet til å få gjort noe før vi spiser.
10:50 Vi begynner å gå inn for å skifte bleier og vaske hendene. Vi går inn rundt kl.10:15 når vi skal ha grupper.
11:10 Vi har samling. I samling har vi sanger, eventyr, historier og leker. Vi snakker og viser konkreter om temaet vårt. For eksempel høsten, edderkopper, frosker o.l.
11:30 Vi spiser matpakke eller et varmt måltid.
11:50 Vi begynner å legge de som skal sove (noen bruker mye lengre tid til å spise enn andre, så her varierer det veldig). De som ikke sover er ofte inne og leker litt. De setter veldig pris på det, for da blir de ikke forstyrret. De får ro i leken. Ofte går de ut igjen for å kunne leke med Bjørnungene.
13:00 Vi begynner å ta opp barn.
14:30 Vi spiser matpakker.
16:30 Barnehagen stenger.

Slik som det er nå er vi ute på formiddagen og inne på ettermiddagen. Vi kommer også til å dele oss, slik at de som ikke sover er inne på formiddagen og ute på ettermiddagen. De som sover er da ute på formiddagen og inne på ettermiddagen.