Faste fridager og aktiviteter

Ferier og fridager

Hellerud barnehage har stengt lørdager, søndager, helligdager, julaften, romjulen, nyttårsaften, i skolens vinterferie og i påskeuken. Barnehagen holder stengt hele juli måned.

Vi har fire planleggingsdager i året, da er barnehagen stengt. Disse dagene vil dere få beskjed om i god tid.

Tradisjoner, fester og aktiviteter

Februar
Karneval: Barn og voksne kler seg ut, vi har fellessamling og slår ”Katta ut av sekken.”
Skikurs: 4- og 5-åringene får tilbud om å være med på Skiforeningens skikurs.

Mars
Skirenn i Trolldalen.

Vi inviterer foreldrene ut i skogen på påskefrokost.

Dugnad
Før 17. mai går vi i barnetog sammen med Hellerudtoppen barnehage. Etterpå har vi leker og aktiviteter for barna i barnehagen.

Sommertur til Hovedøya.
Tur til byen og Reptilparken for 5-åringene.
Sommerfest. Vi har en høytidelig avslutning for 5-åringene.

August
Vi blir kjent med hverandre igjen etter sommerferien og ønsker nye barn velkommen.

FN-Dagen

Desember
Luciafest: Barna går i Luciatog, og vi serverer lussekatter og kaffe til foreldre.
Vi går ut i skogen med julegaveliste til Markanissen.
Vi går i julegudstjeneste i Haugerud kirke.
Juleverksted: Vi lager julepynt. Foreldre er velkommen til å delta.
Nissefest: Barn og voksne kler seg ut som nisser og spiser grøt. Kanskje kommer nissen også?

Skolebarna i barnegruppen har som tradisjon å dra på overnattingstur til Vangen i Østmarka. Nærmere informasjon får dere når det er aktuelt.

Fødselsdagsfeiring
Alle barnas fødselsdager blir feiret i barnehagen. Vi synger fødselsdagssangen og lager krone til barna. Bursdagsbarnet blir også hovedpersonen i et eventyr. Foreldrene tar med kake, is eller lignende hvis det er ønskelig.